10 sposobów rujnowania Twojego zdrowia przez rafinowany cukier
1. Rafinowany cukier postarza: powoduje utratę gęstości tkanki łącznej, degradację elastyny i kolagenu, wzrost wolnych rodników i oksydantów
2. Rafinowany cukier odbiera męskość: powoduje obniżenie poziomu testosteronu na rzecz estrogenu
3. Rafinowany cukier ogłupia: uzależnia, powoduje niepokój, depresję, kłopoty z pamięcią i uczeniem się
4. Rafinowany cukier osłabia: spożycie 1 łyżeczki cukru blokuje Twój system odpornościowy na ponad godzinę
5. Rafinowany cukier okrada: do strawienia cukru ustrój potrzebuje wapnia i magnezu m.in. z Twoich zębów i kości, cukier powoduje też niedobory witamin (z grupy B, wit. E) i mikroelementów (chrom, miedź)
6. Spożycie cukru zwiększa ryzyko szeregu nowotworów: piersi, jajników, prostaty, przewodu pokarmowego, wątroby, płuc i innych organów
7. Rafinowany cukier podnosi poziom homocysteiny, trójglicerydów i „złego” cholesterolu,
8. Rafinowany cukier sprzyja zaparciom, hemoroidom, próchnicy, otyłości, napięciu przedmiesiączkowemu (zatrzymuje wodę w organizmie), policystycznym jajnikom (zaburza gospodarkę hormonalną), endometriozie, astmie, padaczce, ADHD, chorobom serca, krążenia i autoimmunologicznym, problemom ze skórą, tarczycą i stawami
9. Rafinowany cukier sprzyja zaburzeniom przewodu pokarmowego: rozrost Candidy, choroba Crohna, zespół jelita drażliwego, kamienie żółciowe, owrzodzenie jelita grubego
10. Rafinowany cukier sprzyja niedomaganiom oczu: krótkowzroczność, katarakta, zwyrodnienie plamki żółtej
Powyższa treść pochodzi ze strony www.AkademiaWitalnosci.pl
0 Comments
Leave a reply
You must be logged in to post a comment.